black folding chair on canvas

GÖRSEL, İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ

 

Görsel İşitsel Teknikler Ve Medya Yapımcılığı Bölümü, Iğdır Üniversitesi Tuzluca Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak 2014 yılında kurulmuş olup eğitim ve öğretime 2016-2017 akademik yılında başlamıştır.

Bölüm, “Halkla tanıtım ve Tanıtım” ile “Radyo ve Televizyon Programcılığı" olmak üzere iki programdan oluşmaktadır.


Radyo ve Televizyon Programcılığı

Radyo ve Televizyon; bilgileri bilgilendiren, yönlendiren, genel kültüre katkıda bulunan en önemli iletişim araçlarıdır. Bu programın amacı; Bölgede Radyo–TV yayın faaliyeti başlatmak, çekim yapan, kayıt yapan, cihazları yanında göstermek, genel stüdyo ortamı ile tanıştırmaktır. Bunların yanında; program yapımı, senaryo, kurgu uygulamaları gibi temel bilgileri vermektir.

Radyo-TV yayımcılığına yönelik kavramların anlatıldığı programın lisansı; radyo TV yayımcılığına giriş, görüntü yönetmenliği, kurgu, radyo ve televizyon için metin yazma teknikleri, ışık, radyo-televizyon haberciliği, bilgisayara (alana yönelik), mesleki yabancı dil, güzel sanatlar gibi kuramsal ve uygulamalı dersler oluşur.

İki yıllık eğitimin sonunda her öğrenci bitirme projesi olarak televizyon, radyo programı, belgesel, kısa film ya da alanla ilgili kurumsal bir çalışma yaparak proje hazırlamaktadır. Öğrencilerimiz staj döneminde radyo ve TV yayını yapan işletmelerde ya da alana yönelik yapım şirketleri ve ajanslarda işe başlıyorlar. Staj yapabilme uygulamalarıyla deneyim sahibi olarak iş hayatına daha güvenilir adım atmaktadırlar.

Radyo Televizyon Programcılığının amacı radyo ve televizyon öğrencilerine ara eleman yetiştirmektir. Mezunlarımız; yönetmen yardımcılığı, yapım asistanlığı, senaryo ve metin yazarlığı, muhabirlik, kameramanlık yapabilmekte ses ve ışık sorumlusu olarak kamu ile özel radyo ve televizyonlarda iş bulabilmektedirler.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

  Bu programın amacı; içerisindekileri iç ve dış çevreyle bütünleştirir, bilgili ve yaratıcı kişilikli insan kaynağı tüketir. Programdan mezun olanlar kamu ve özel sektör üyelerinin halkla ilişkiler birimlerinde profesyonel personel, müşteri ilişkileri uzmanı, ürün ya da hizmet sorumlusu olarak çalışabilmektedirler.

İletişim, halkla ilişkiler ve reklamcılık alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için uygulamayla bütünleşen bir akademik yetkinlik kazanılmasını sağlayacak güncel ve zengin bir müfredata sahiptir. Program, medya ilişkilerinden global pazarlama stratejilerine geniş bir çerçevede değerlendirilebilecek bilgi ve yetenekleri teorik ve uygulama boyutunda harmanlayan bütüncül bir müfredata sahiptir. Halka ilişkiler alanındaki dersler şirket odaklı ve pazarlama iletişimi bağlamında sunulmaktadır.

Programda iletişime giriş, temel halkla ilişkiler ve reklamcılık, Türkçe yazılı anlatım teknikleri, İngilizce yazılı anlatım teknikleri, kitle iletişim teorileri gibi konularda dersler verilmekte ve bu dersler küçük grup çalışmaları biçiminde gerçekleştirilen atölye çalışmalarıyla desteklenmektedir. Programın süresi 2 yıl, 4 dönemdir.

Programda ayrıca öğrenciler teorik bilgiyi nasıl uygulamaya dökeceğini öğrenecektir. Bu anlamda halkla ilişkiler, reklamcılık ve medya konularında öğrenciler değerli deneyimler kazanabilmektedir. Programın en önemli özelliği profesyonel uygulamalar için olanaklar sunacak olmasıdır. Derslerin haftanın belirli günlerinde toplanması sağlayan haftalık program yapısı, öğrenciye kayıtlandığı ilk yarıyıldan itibaren haftada en az iki gün uygulama eğitimi alma olanağı verecektir. Bu özgün sistemle öğrenci, eğitiminde elde ettiği bilgileri uygulamaya geçirebilmekte ve sektörün gereksinimleri doğrultusunda gerçek çalışma deneyimi kazandıracaktır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı; medya, halka ilişkiler ve reklamcılık çalışma alanlarına olan ilginizi üniversite içindeki ve sektörel uygulama olanaklarıyla sağlam bir kariyere dönüştürme fırsatı sunmaktadır.